Den finska matkulturen
Det mest kända finska brödet är rågbrödet. Det är syrat bröd gjort av bultat rågmjöl, utan någon jäst alls. Det är mycket gott och smakrikt, och kan ätas med bara smör på eller med pålägg.
Korvar är troligtvis en av de mest populära måltiderna som finns tillgängliga. Det är också en mycket populär måltid på sommaren när du har varit i bastun eller i sjön. Då är det mycket vanligt att grilla alla typer av korvar så att man kan njuta dem med en kall öl eller cider.
Lax, sill, rökt ren, köttbullar och potatis beredd på alla möjliga sätt och vis. Kräftskivor hålls mellan augusti och september och är en stor tradition i den finlandssvenska gemenskapen.
Finland har också "allemansrätten" vilket ger befolkningen rätt till vildmarken eller rätten att röra sig fritt i naturen. Du har rätt att plocka vilda bär och svamp var som helst där det inte är privat område. Den finska naturen är riklig i detta fall.
Du får också fiska och jaga i områden som är speciellt designade för detta syfte, men det kräver en licens.