Kortkul och ordskatter

               
Kortkul och ordskatter projektet var finansierat av Svenska Kulturfonden och bestod av att skapa, trycka och distribuera paket med flashkort till svenska skolor i Finland. Bilderna var ritade av en kanadensisk artist som bor i Finland och vi valde 50 bilder av djur, kökssaker, kläder, kroppsdelar, leksaker, frukt och grönsaker.

En e-bok skrevs och sändes till skolorna. Boken är fortfarande nedladdbar. Den svenska versionen av denna e-bok "Kortkul och ordskatter" kan laddas ner från Scribd.com. Boken innehåller 150 ideér om hur man kan använda flashkort i klassrummet från lekskolan till undervisning för vuxna.

Vid slutet av projektet hade vi kontaktat skolor i Finland, sänt iväg paket med en CD av boken samt kortpaket till över 500 skolor och lekskolor. Vi kontaktade också många universitet utomlands och flera av dem som har en skandinavisk fakultet var intresserade.

Själva projektet blev framgångsrikt och har resulterat i att Veronica Gelfgren också håller föredrag om hur man använder flashkorten och hur man använder verktyg på nätet för att göra undervisningsmaterial. Detta har hittills gjorts i Finland, Sverige, Bulgarien och Polen.  För mer information om träning för lärare om flashkort, och online verktyg kontakta Veronica på veronica@learnwell.fi.