Svenska för hälsovårdspersonal

Vårdsvenska erbjuder information och verktyg för sjukvårdspersonal som är intresserad av att lära sig svenska. Förutom språkträning, erbjuder vi information och verktyg för att söka anställning, information om Finland och hur man nätverkar.

  • Nätkurs
  • Material
  • Om Finland
  • Jobb

Det kan vara roligt att lära sig svenska!

On-line korsord, hänga gubben, interaktiva övningar för vokabulär, hörförståelse, läsförståelse och bilder samt vårt nya flash spel kommer att lära dig de svenska ord som du behöver när du arbetar som sjukskötare i Finland.

Nätverka

Nätverksområdet innehåller länkar och information om vad du behöver veta när du flyttar till Finland, om visum, kulturella tips, generell information om Finland, information om skattekontor, Folkpensionsanstalten i Finland, fack för sjukvårdsindustrin, sjukvårdsinstitut och om ledande vårdhem samt mycket mer.

Du kan registrera dig som en användare, skapa din profil som en aktiv arbetssökande, skapa ett CV on-line och skicka den direkt via vår webbsida till vilken som helst av vårdinstitutionerna i vår databas med bara ett klick. Hälso- och sjukvårdsinstitutionerna kan också ta kontakt direkt med dig via " Tillgängliga sjukskötare" eller lägga upp jobb under ” Sjukskötare sökes".

Ett forum för att skriva inlägg, frågor och för att kommunicera med andra användare på webbsidan är också tillgängligt.

Studera

Materialet on-line kategoriseras i tre nivåer från 1-5, 1 är grundnivå, 3 är mellannivå samt 5 som är avancerad nivå.

Du kan arbeta on-line med ord- och grammatikövningar, med läsförståelse, skriva ut övningarna på papper och som en registrerad användare så känner programmet av dina framsteg och skapar en logg över dina aktiviteter.

"Spelet för "äldre" är ett interaktivt spel på 10 nivåer med vokabulär och ordförståelseövningar. Efter att ha avslutat nivå 1, så kommer automatiskt nästa nivå upp. Då du avslutat sista nivån blir det möjligt att trycka ut ett intyg över avslutade program. Detta intyg ger dig direkt möjlighet att gratis gå en intensivkurs i svensk konversation i staden Helsingfors.

Material

Materialet innehåller självstudier, on-line material, uttal- och grammatikförklaringar, nedladdningsbara vokabulärövningar och grammatikövningar, länkar samt information om Finland, den finska kulturen och annan relevant information som du kan behöva när du flyttar till Finland.