The Language Menu project - Språkmeny projektet

"Our  vision: Free tools and materials for teachers globally"

Projektet började som en begränsad webbsida för vårt bolag då vi ville göra några tvåspråkiga korsord till våra elever och bad vår IT avdelning om hjälp att utveckla ett verktyg för det.

Inom ett år hade vi bett dem göra flera verktyg för sidan, och då bestämde vi oss för att lägga till flera språk och bilder i databasen.

Nuförtiden används The Language Menu webbportalen av över 20 000 lärare från över 100 länder. Portalen innehåller mer än 4000 bilder och 18 verktyg av vilka 11 stycken är möjliga att göra tvåspråkigt material med. Vi har 25 språk i databasen vilket betyder att du kan göra arbetsblad med över 2300 språkkombinationer.

Finansiering gavs för att lägga till danska och norska av Kulturfonden för Finland och Norge samt Kulturfonden för Finland och Danmark. Den svenska korrekturläsningen finansierades av Svenska Kulturfonden.

Du kan ladda ner bilderna och använda dem i ditt eget material, ladda ner färdiga arbetsblad, materialpaket, flashkort, söka igenom hundratals länkar av lärarmaterial och ideer för undervisningen på olika språk.

Verktygen: Bingo, Brädspel, Välj kategori, Korsord, Fyll i luckorna, Flashkort och domino, Ramövning, Vad finns på bilden?, I linje, Bild och ord - vilka hör ihop ?, Pengar, Flerval, Bortfallna ord, Delade ord, Ordröra, Sant eller falskt, Ordspiral, Hitta orden