Rapujuhlat
Rapujuhlat ovat perinteinen pohjoismainen loppukesän syömisen ja juomisen juhla. Perinne alkoi Ruotsista, jossa juhlaa kutsutaan nimellä "kräftskiva". Perinne on levinnyt myös Suomeen ruotsia puhuvan väestön mukana.
Rapujuhlia vietetään elo-syyskuussa, koska ravustuskausi Ruotsissa oli rajoitettu 1900-luvulla loppukesään. Juhla vietetään perinteisesti ulkona, mutta joudutaan usein viemään sisätiloihin huonon sään tai hyttysten takia. Tavanomainen juhlavarustus ovat paperihatut, paperipöytäliinat, paperilyhdyt ja paperiset ruokalaput. Hulinointi peittää äänekkään syömisen ja juomalaulujen äänet. On oikeaoppista ryystää ravusta mehut ennen sen avaamista.
Akvaviittiä/Koskenkorvaa ja muita snapseja tarjotaan oluen lisäksi. Ravut on keitetty sokeri-suola-vedessä ja maustettu tuoreella tillillä – mieluiten loppuun asti kasvaneella tillillä, joka on korjattu kukinnan jälkeen – sitten ne tarjotaan jäähdytettyinä ja syödään sormin. Leipää, sienipiirakoita, juustoa, salaatteja ja muita ruokalajeja tarjotaan seisovasta pöydästä.