Kuva- ja sanastokortit luokkahuoneessa

               
Kuva- ja sanastokorttiprojekti toteutettiin Svenska kulturfondenin tuella, ja se koostui kuva- ja sanastokorttipakettien laatimisesta, tulostamisesta ja jakelusta ruotsinkielisiin kouluihin ympäri Suomea. Korttien kuvat olivat kanadalaisen, Suomessa asuvan taiteilijan käsin piirtämiä, ja me valitsimme 50 kuvaa eläimistä, keittiöesineistä, vaatteista, ruumiinosista, leluista, hedelmistä sekä vihanneksista. 

Laadimme ja jaoimme kouluihin myös e-kirjan, joka on edelleen saatavilla verkossa. Ruotsinkielisen version kirjasta, "Kortkul och ordskatter" voi myös ladata sivustolta Scribd.com. Kirja sisältää150+ ideaa kuva- ja sanastokorttien käytöstä luokkahuoneessa lastentarhasta aikuiskoulutukseen.

Projektin lopuksi olimme ottaneet yhteyttä Suomen kouluihin ja lähettäneet paketit korttien sekä kirjan sisältävän CD-levyn kera yli 500 kouluun ja lastentarhaan. Otimme myös yhteyttä ulkomaalaisiin yliopistoihin, joissa opetetaan ruotsia, ja monet skandinaavisten kielten laitokset olivatkin kiinnostuneita projektista.

Itse projekti oli suuri menestys, ja sen seurauksena Veronica Gelfgren on pitänyt luentoja kuva- ja sanastokorttien teosta ja verkkotyökalujen käytöstä materiaalin luomiseen. Tähän mennessä luentoja on pidetty Suomessa, Ruotsissa ja Bulgariassa. Lisätietoja opettajankoulutuksesta korttien sekä verkkotyökalujen käytössä saat Veronicalta: veronica@learnwell.fi.