Ruotsia terveydenhuollon henkilökunnalle

Vårdsvenska tarjoaa tietoa ja välineitä terveydenhuollon henkilökunnalle, joka on kiinnostunut oppimaan ruotsia. Kielikoulutuksen lisäksi tarjoamme tietoa ja menetelmiä työn etsintään, tietoa Suomesta ja verkostoitumisesta.

  • Kielikurssit
  • Materiaali
  • Tietoa Suomesta
  • Työpaikat

Ruotsin oppiminen ja käyttäminen voi olla hauskaa!

Verkossa ratkaistavat ristisanatehtäväthirttopuu, vuorovaikutteiset tehtävät sanastosta, kuullun ymmärtämisestäluetun ymmärtämisestä ja kuvista sekä uusi flash-peli opettavat sinulle ruotsin kielen sanoja, joita tarvitset työskennellessäsi hoitajana Suomessa.


Verkostoituminen

Verkostoitumismahdollisuuksiin kuuluu linkkejä ja tietoa Suomeen muuttaville - viisumin hankkimisesta, kulttuurivinkkejä, yleistä tietoa Suomesta, yhteystietoja verotukseen liittyvissä asioissa, Suomen sosiaaliturvasta (Kela), terveysalan ammattiliitoista, terveydenhoitoalan laitoksista, vanhusten hoidosta ja paljon muuta. Kaikki tieto on saatavilla ruotsiksi, suomeksi, englanniksi ja venäjäksi.

Voit rekisteröityä käyttäjäksi, luoda profiilin työnhakijana, laatia CV:n verkossa ja lähettää sen palvelumme kautta mille tahansa tietokannassamme olevalle terveydenhoitoalan laitokselle yhdellä hiiren klikkauksella. Terveydenhoitoalan laitokset voivat myös ottaa suoraan yhteyttä sinuun ”Sairaanhoitajia tarjolla”–palvelun kautta, tai jättää työpaikkailmoituksen osastoon ”Sairaanhoitajia tarvitaan”.

Käytössäsi on myös keskusteluryhmä viesteille, kysymyksille ja yhteydenpitoon muihin verkkosivuston käyttäjiin.


Opiskelu

Ruotsin verkkokurssiosiossa voit lukea ruotsin kieliopista, ääntämisestä ja sanastosta neljällä kielellä ja tehdä verkossa sanasto- ja kielioppiharjoituksia, lukemisenymmärtämisharjoituksia, satoja kuvaharjoituksia, sekä tulostaa materiaalia. Jos olet rekisteröitynyt käyttäjä, ohjelma tunnistaa edistymisesi ja pitää kirjaa suoriutumisestasi.

Verkon kautta saatava materiaali on luokiteltu tasoihin yhdestä viiteen alkeista edistyneille kielen opiskelijoille. Harjoituksia voit tehdä ruotsiksi, suomeksi, englanniksi tai venäjäksi.

”Vanhustenhoitopeli” on kymmentasoinen vuorovaikutteinen sanasto- ja luetunymmärtämispeli. Suoritettuasi viimeisen tason, voit tulostaa todistuksen pelin läpäisystä. Tämä oikeuttaa sinut osallistumaan ruotsin puhekielen tehokurssille Helsingissä ilmaiseksi.

Harjoitusten lisäksi voit selata terveydenhoitoalan sanastoa Vårdsvenska-sanakirjapalvelussamme.


Materiaalit

Materiaaliosiossa on itseopiskeluaineistoa, ääntämis- ja kielioppiohjeita, ladattavia sanastoja ja kielioppitehtäviä, linkkejä ja tietoa Suomesta, suomalaisesta kulttuurista ja muista aiheeseen liittyvistä asioista, jotka on hyvä tietää Suomeen muutettaessa. Voit myös ladata laajan kuvagallerian sekä sanastoja monista eri terveydenhuollon aihealueista ja jokapäiväisestä elämästä.